.:: From Penang With Love ::.

By: Mr Ein twenty twenty

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 29-Dec-2004 00:00 Email | Share | Bookmark
GAMBAR KESAN-KESAN TSUNAMI KAT KUALA MUDA, KEDAH

 
 
bot2 di hanyutkan ombak ke dalam hutan bakau..
kota Kuala Muda, Kedah dari Kuala Muda, Pulau Pinang
ranap..
ranap..
 
 
 
 
tumbang batu nisan..
 
sampah
bot penyelamat
 
 
 
banjir lumpur
 
kemusnahan yang dahsyat sekali..semoga kita sama-sama menginsafi diri...


Kemaskini (11 September 2009) :

Permohonan dari saudara Jestin Nordin dari School of Architecture, Victoria University of Wellington untuk menggunakan gambar2 ini sebagai salah satu sumber kajian beliau amat dihargai, Diharap kajian tersebut akan membawa kebaikan kepada seluruh umat manusia.Kepada semua pelawat hayati lah Firman Allah di dalam Surah Al-hujuraat, Ayat 11-12 ini demi kemaslahatan ummah, insyaAllah

(11) Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah sesuatu puak (dari kaum lelaki) mencemuh dan merendah-rendahkan puak lelaki yang lain, (kerana) harus puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka dan janganlah pula sesuatu puak dari kaum perempuan mencemuh dan merendah-rendahkan puak perempuan yang lain, (kerana) harus puak yang dicemuhkan itu lebih baik daripada mereka dan janganlah setengah kamu menyatakan keaiban setengahnya yang lain dan janganlah pula kamu panggil-memanggil antara satu dengan yang lain dengan gelaran yang buruk. (Larangan-larangan yang tersebut menyebabkan orang yang melakukannya menjadi fasik, maka) amatlah buruknya sebutan nama fasik (kepada seseorang) sesudah dia beriman dan (ingatlah), sesiapa yang tidak bertaubat (daripada perbuatan fasiknya) maka merekalah orang-orang yang zalim.

(12) Wahai orang-orang yang beriman! Jauhilah kebanyakan dari sangkaan (supaya kamu tidak menyangka sangkaan yang dilarang) kerana sesungguhnya sebahagian dari sangkaan itu adalah dosa dan janganlah kamu mengintip atau mencari-cari kesalahan dan keaiban orang dan janganlah setengah kamu mengumpat setengahnya yang lain. Adakah seseorang dari kamu suka memakan daging saudaranya yang telah mati? (Jika demikian keadaan mengumpat) maka sudah tentu kamu jijik kepadanya. (Oleh itu, patuhilah larangan-larangan yang tersebut) dan bertakwalah kamu kepada Allah; sesungguhnya Allah Penerima taubat, lagi Maha mengasihani.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net